lauantaina, lokakuuta 21, 2006

Urheilu pakolliseksi yliopistossa

Xiamenin yliopisto Keskustan valtakunnassa suunnittelee golfinpeluun pakollistamista. Yliopisto kouluttaa vain parempaa väkeä ja sen hallinnon mukaan parempi väki pelaa golfia.
Jos meillä amerikkalaistumiskehitys jatkuu, se merkitsee sitä, että yliopistoon ei pääse tavallinen Dupont muuta kuin urheilusuoritusten perusteella, siten kuin rapakon takana, jossa koris on merkittävä akateeminen meriitti.
Asiaa kannattaa miettiä, ja kun ei tule mieleen parempaakaan lähtökohtaa, otettakoon pohjaksi aikansa eläneet maakuntaimagot, jotka eivät enää pidä paikkaansa, mutta jotka ovat tähdellisiä, sillä yliopisto on maakunnan veturi.
Helsingin yliopistoon pääsee tulevaisuudessa pasianssia pelaamalla. Se on laji, jota voi pelata hyvinvoiva yksin, ja muuta maailmaa ei tarvitse ottaa huomioon. Peli on tietysti Napoleonin hauta. Yliopistolaissa kertovat kolmannesta tehtävästä, jonka varalle lautapeli Monopoli.
Lapin yliopistossa yliassistentti P. Punakuono vetää Jokkajoukkuetta. Kuulin Jokasta kerran Islannissa. Jokka on suomalainen peli, jossa kaikki juovat kirkasta. Se joka jää henkiin on Jokka.
Oulun yliopistoon pääsevät ne, jotka pelaavat vanhojen nokialaisten matopeliä. Siihen liitetään pyöriskely tervassa ja höyhenissä.
Tampereelle nääs visiting professor of communicating Jutila palkataan suurella sydämmellä vetämään kiakkoo ja turvan rullalle Suuressa Rankkarilaukaustapahtumassa.
Vaasaan pesäpallojoukkue, syntyvään Kuopion ja Joensuun yliopistofederaatioon mölkkysakki ja laveerausvedenjuonti. Kerran 70-luvulla kilpailtiin yhden Lassen kanssa, kuinka monta yskänlääkepurkillista vesiväriä kykenee juomaan. Lasse joi yli 50. Seuraavana aamuna Lasse antoi ylen aamuvirren aikana. Tässä federoituvat kansanperinne ja lääketiede sekä yritystoiminta.
Turkuseen tuulahdusta paremmasta menneisyydestä ja hanke Xianemin kanssa, siihen linkki Lappeenrantaan sillä perusteella, että Kouvola on rautaisen silkkitien toinen pää, Jyväskylään traktorirallitiimi.
Vastaisessa opinto-ohjauksessa sekä koulutusmessuilla tulee täten ottaa huomioon nämä yllä. Uhreilusuuntautuneisuus tulee selvittää jo päiväkerhossa, jotta saadaan selville, missä yliopistossa on ikuisuutensa viettävä. Kohta alkaa uusi EU-ohjelmakausi. Tässä on sellainen rojekti, että rysseliä ravistaa.